» AgraFoods

O firmie


AgraFoods Sp. z o.o. została utworzona w 2009 roku przez grupę producentów prowadzących wielkopowierzchniowe gospodarstwa rolne leżące w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Na bazie skondensowanych, indywidualnych doświadczeń naszych producentów powstała prężnie rozwijająca się grupa, która jest jednym z największych tego typu przedsięwzięć w Polsce.
Obecnie posiadamy ponad 2 500 ha ziem uprawnych, znajdujących się w czystych ekologicznie, naturalnych rejonach okalających rezerwat. Specjalistyczne magazyny wyposażone w najnowocześniejsze urządzenia przechowalnicze, zapewniają kontrolowaną atmosferę pozwalającą zachować znacznie dłużej świeżość oferowanych przez nas towarów – także poza tzw. sezonem – późną jesienią oraz zimą.
Od początku działalności szczególną wagę przywiązujemy do zaleceń i procedur Dobrej Praktyki Rolniczej oraz zasad odpowiedzialnego gospodarowania. Jakość produkowanych przez nas warzyw gwarantują m.in. wdrożony system zapewnienia bezpieczeństwa żywności GLOBAL G.A.P., jak też certyfikaty IFS (International Food Standard) oraz BRC (British Retail Consortium). Prawidłowa kontrola produkcji umożliwia nam uzyskanie płodów rolnych o najwyższych wartościach biologicznych i odżywczych, bezpiecznych dla zdrowia i zdrowiu służących. Dodatkowo warzywa poddawane są ścisłej kontroli laboratoryjnej pod kątem ilości stosowanych środków ochrony roślin oraz zawartości pestycydów. System traceability pozawala przy tym na szybką i łatwą identyfikację każdej oferowanej przez AgraFoods partii warzyw.

AgraFoods Sp. z o.o. została utworzona w 2009 roku przez grupę producentów prowadzących wielkopowierzchniowe gospodarstwa rolne leżące w otulinie Kampinoskiego Parku Narodowego. Na bazie skondensowanych, indywidualnych doświadczeń naszych producentów powstała prężnie rozwijająca się grupa, która jest jednym z największych tego typu przedsięwzięć w Polsce.


Obecnie posiadamy ponad 2500 ha ziem uprawnych, znajdujących się w czystych ekologicznie, naturalnych rejonach okalających rezerwat. Specjalistyczne magazyny wyposażone w najnowocześniejsze urządzenia przechowalnicze, zapewniają kontrolowaną atmosferę pozwalającą zachować znacznie dłużej świeżość oferowanych przez nas towarów – także poza tzw. sezonem – późną jesienią oraz zimą.


Od początku działalności szczególną wagę przywiązujemy do zaleceń i procedur Dobrej Praktyki Rolniczej oraz zasad odpowiedzialnego gospodarowania. Jakość produkowanych przez nas warzyw gwarantują m.in. wdrożony system zapewnienia bezpieczeństwa żywności GLOBAL G.A.P., jak też certyfikaty IFS (International Food Standard) oraz BRC (British Retail Consortium). Prawidłowa kontrola produkcji umożliwia nam uzyskanie płodów rolnych o najwyższych wartościach biologicznych i odżywczych, bezpiecznych dla zdrowia i zdrowiu służących. Dodatkowo warzywa poddawane są ścisłej kontroli laboratoryjnej pod kątem ilości stosowanych środków ochrony roślin oraz zawartości pestycydów. System traceability pozawala przy tym na szybką i łatwą identyfikację każdej oferowanej przez AgraFoods partii warzyw.